Implant Tedavisi Nasıl Yapılır?
İmplant uygulaması anestezi kullanılarak yapılan bir tedavidir. Bu yüzden hasta işlem sırasında herhangi bir ağrı hissetmez. Öncelikle diş eksikliğinin olduğu bölgedeki kemik yapısının uygunluğu çekilecek olan röntgen ile kontrol edilir. Öncelikle tedavi uygulanacak bölge lokal anestezi ile uyuşturulur, sonrasında implantın yerleştirilmesi için çene kemiğinde bir yuva hazırlanır ve implantın yerleştirlimesi tamamlanır.
Diş kökünün yerine yerleştirilen bu vidanın kemikle kaynaşması için iyileşme sürecine geçilir. İyileşme süreci için operasyon türü, bölgesi, hastanın sağlık durumuna ve yaşına bağlı olarak en az 3 en fazla 6 ay beklemek gerekir. Bu süre zarfında ise implantın üzerine geçici implant üstü protez ile kapatılır.
İmplant yapılacak bölgede bulunan kemiğin yapısının, kalitesinin ve kalınlığının yeterli olmadığı durumlarda kemik miktarını artırmak için kemik greftleri kullanılarak değişik kemik dokusu oluşturmak gerekmektedir.
İmplant işlemi lokal anestezi altında yapılır. Operasyon sonrasında anestezinin etkisinin geçmesiyle birlikte hafif bir ağrı hissi olabilir. Cerrahi işlemin ardından hastanın ağız yapısına bağlı olarak 2 ila 4 ay arasında bekleme süresi yaşanır.
İmplantın çene kemiğiyle sağlıklı bir şekilde kaynaması için geçen süre içinde gerekli görülmesi halinde bölgeye geçici diş uygulaması yapılabilir. İkinci aşama ise protez safhasıdır. İmplant alt yapısı üzerine planlamaya göre sabit veye hareketli protez yapılır. Diğer dişlerine herhangi bir işlem yapılmadan diş eksikliği giderilir.
Implant Nedir?
İnsan vücuduyla uyumlu titanyum malzeme kullanılarak yapılan implantlar kaybedilen dişlerin yerine yeni diş kazanmayı mümkün kılar.
Detaylar »
Implant Kimlere Uygulanabilir?
İmplant tedavisi kemik gelişimini tamamlamış genç bireylerde dahil olmak üzere genel sağlık durumu iyi olan her hastaya uygulanabilir.
Detaylar »
Implant Tedavisi Nasıl Yapılır?
İmplant uygulaması anestezi kullanılarak yapılan bir tedavidir. Bu yüzden hasta işlem sırasında herhangi bir ağrı hissetmez.
Detaylar »