Çocuklarda Flor Uygulaması
Flor diş çürüğünü azaltmak konusunda önemli etkinliğe sahip doğal bir elementtir. Topikal (diş macunu, gargara, vernik, jel) ya da sistemik (flor takviyesi, florlu sular ve tuzlar) olarak kullanılabilir. Günümüzde topikal uygulamaların florun koruyucu etkisinden yaralanmak için daha uygun olduğu bilinmektedir. Topikal uygulamalar günde iki kez çocuğun dişlerinin gözetim altında fırçalanmasıyla birleştirildiğinde daha da etkili olmaktadır. Florürlü vernik, etkin miktarda flor içermesi ve yutma riskinin az olması gibi nedenlerden dolayı, günümüzde, çocuklarda en çok kullanılan ve güvenilir olan topikal florür materyalidir. Demineralizasyonu engeller ve diş minesinin yeniden mineralizasyonu sağlar. Böylece diş çürümesinin ilk safhasını önler veya tersine çevirir. Rutin olarak yılda 2 kez uygulanması önerilir. Çürük riski yüksek bireylerde yılda 4 kez uygulanabilir.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) diş çürüğünün azaltılabilmesi için flor uygulamalarını önermektedir. Uluslararası güvenilirliği olan Hastalık Kontrol ve Koruma Merkezi (CDC), profesyonel olarak uygulanan florürlü verniklerin, 6 yaşından küçük çocuklarda dahi dental florozis için risk faktörü olduğunu gösteren bilimsel kanıt olmadığını bildirmiştir. Yine, konu hakkında kanıta dayalı çalışmalar incelendiğinde; 3 yaş altında, yüksek dozda sistemik alım olmadıkça florozis riskinin olmadığı görülmektedir.
Florürlü vernik uygulamasının, gerek 60 ay ve üzeri çocuklarda yapılması, gerekse az miktarda kullanılan florürlü verniğin, tükürükle temas ettiğinde diş yüzeyinde kısa sürede sertleşmesinden dolayı yutma riskinin az olması ve yılda iki kez lokal olarak yapılan bu uygulama ile sürekli bir sistemik alımın ve dental florozis riskinin söz konusu olmaması nedenleriyle herhangi bir sağlık riski oluşturmayacağı ve güvenle kullanılabileceği sonuçlarına varılmıştır.
Çocuklarda İlk Diş Muayenesi
Çocuklarda ilk diş hekimi muayenesinin, ilk süt dişi sürmesini takiben (1 yaş döneminde) mutlaka Çocuk Diş Hekimi Uzmanı tarafından yapılması önerilmektedir.
Detaylar »
Çocuklarda Diş Koruma (Fissur Örtücüler)
Fissür örtücünün amacı azı dişlerinin çürüğe elverişli girinti ve oluklarında besin birikimini önlemek ile birlikte bu yüzeyleri daha kolay fırçalanır hale getirmektir.
Detaylar »
Yer Tutucu Dişler Ne İşe Yarar?
Çocuğun ağzından bir ölçü alınarak laboratura gönderilir ve dişlere uygun bir yer tutucu yapılır. Hazırlanan bu yer tutucu dişlere yapıştırılır ve alttan sürekli diş çıkana kadar 6 ayda bir hekim tarafından kontrol edilir.
Detaylar »
Flor Uygulaması
Flor diş çürüğünü azaltmak konusunda önemli etkinliğe sahip doğal bir elementtir. Topikal (diş macunu, gargara, vernik, jel) ya da sistemik (flor takviyesi, florlu sular ve tuzlar) olarak kullanılabilir.
Detaylar »
Parmak Emme Etkisi
Parmak emme alışkanlığı çocuklarda sıklıkla görülebilen bir durumdur. İlerleyen yaşlarda parmak emmenin devam etmesi çocuklarda diş ve çene yapısında ciddi problemlerin oluşmasına neden olabilir.
Detaylar »
Çocuklarda Diş Gıcırdatma (Bruksizm)
Bruksizm olarak adlandırılan diş gıcırdatma çocuklarda da görülebilen bir durumdur. Diş gıcırdatma dişlerin diziliminden, oluşumuna kadar pek çok şeyi etkiler.
Detaylar »
Konusunda uzman hekim kadromuz
Denizli Pedodonti ( Denizli Çocuk Diş Hekimliği - Çocuk Diş Kliniği) tedavisi alanında sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar. Sağlıklı bir ağız ve diş yapısı için özellikle çocuklarda düzenli olarak diş hekimi kontrolünü ettirmeyi ihmal etmeyiniz.
Denizli çocuk diş kliniği , Denizli Ekoldiş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi güleryüzlü personeli, tedavileriniz için özel tasarlanan kliniği ile Bayramyeri'nde hizmetinizde.