Çocuklarda Diş Koruma (Fissür Örtücüler)
Fissür Örtücü Nedir?
Azı dişlerinin çiğneyici yüzeylerinin üzerindeki ince girintilerin akışkan bir madde ile doldurulup, dişlerin daha kolay temizlenebilecek bir hale getirilmesi için yapılan işlemdir.
Fissür örtücünün amacı azı dişlerinin çürüğe elverişli girinti ve oluklarında besin birikimini önlemek ile birlikte bu yüzeyleri daha kolay fırçalanır hale getirmek ve çürük riskini minimuma indirmektir.
Fissür örtücüler, süt azı dişlerine, kalıcı büyük azı ve küçük azı dişlerine uygulanabilir.
Fissür örtücü nasıl uygulanır?
Uygulama öncesi dişlerin çiğneme yüzeyleri özel fırçalar yardımı ile temizlenir. Temizleme işleminden sonra dişlerin çiğneme yüzeyleri özel solüsyonlarla işleme hazır hale getirilir. Fissür örtücü ince, şeffaf veya beyaz renkte sıvı formdadır ve dişlerdeki girintilere girecek şekilde özenle sürülür. Sonrasında ise ışık yardımı ile sertleştirilir. Bu işlem her bir diş için birkaç dakika sürer. Ağrısız bir işlem olmakla birlikte anestezi gerektirmez.
Fissür örtücü pahalı bir tedavi midir?
Fissür uygulaması dolgu işlemi ile kıyaslandığında daha az maliyetli bir tedavidir.
Çocuklarda İlk Diş Muayenesi
Çocuklarda ilk diş hekimi muayenesinin, ilk süt dişi sürmesini takiben (1 yaş döneminde) mutlaka Çocuk Diş Hekimi Uzmanı tarafından yapılması önerilmektedir.
Detaylar »
Çocuklarda Diş Koruma (Fissur Örtücüler)
Fissür örtücünün amacı azı dişlerinin çürüğe elverişli girinti ve oluklarında besin birikimini önlemek ile birlikte bu yüzeyleri daha kolay fırçalanır hale getirmektir.
Detaylar »
Yer Tutucu Dişler Ne İşe Yarar?
Çocuğun ağzından bir ölçü alınarak laboratura gönderilir ve dişlere uygun bir yer tutucu yapılır. Hazırlanan bu yer tutucu dişlere yapıştırılır ve alttan sürekli diş çıkana kadar 6 ayda bir hekim tarafından kontrol edilir.
Detaylar »
Flor Uygulaması
Flor diş çürüğünü azaltmak konusunda önemli etkinliğe sahip doğal bir elementtir. Topikal (diş macunu, gargara, vernik, jel) ya da sistemik (flor takviyesi, florlu sular ve tuzlar) olarak kullanılabilir.
Detaylar »
Parmak Emme Etkisi
Parmak emme alışkanlığı çocuklarda sıklıkla görülebilen bir durumdur. İlerleyen yaşlarda parmak emmenin devam etmesi çocuklarda diş ve çene yapısında ciddi problemlerin oluşmasına neden olabilir.
Detaylar »
Çocuklarda Diş Gıcırdatma (Bruksizm)
Bruksizm olarak adlandırılan diş gıcırdatma çocuklarda da görülebilen bir durumdur. Diş gıcırdatma dişlerin diziliminden, oluşumuna kadar pek çok şeyi etkiler.
Detaylar »
Konusunda uzman hekim kadromuz
Denizli Pedodonti ( Denizli Çocuk Diş Hekimliği - Çocuk Diş Kliniği) tedavisi alanında sizlere hizmet vermekten mutluluk duyar. Sağlıklı bir ağız ve diş yapısı için özellikle çocuklarda düzenli olarak diş hekimi kontrolünü ettirmeyi ihmal etmeyiniz.
Denizli çocuk diş kliniği , Denizli Ekoldiş Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi güleryüzlü personeli, tedavileriniz için özel tasarlanan kliniği ile Bayramyeri'nde hizmetinizde.